Mukaan Loukko Zineen?

Kiinnostaako kirjoittaa artikkeleita, kolumneja, esseitä, arvioita, runoja tai novelleja? Entä sarjakuvat, kuvitus piirtämisen tai valokuvauksen muodossa tai jokin ihan muu – vaikka oma podcast? Myös some-sisältöjen tekijöitä tarvitaan!

Loukko Zinessä voit toteuttaa jo pidempään mielessä muhineita ideoita tai saada valmiita ”toimeksiantoja”, jos et vielä tiedä, mitä aiheita haluaisit käsitellä. Voit tulla mukaan jo valmiin idean kanssa tai ihan ilmankin ideaa – kiinnostus ympäröivään yhteiskuntaan tai halu tehdä jotain mediaan ja kulttuuriin liittyvää riittää. 

Omia tuotoksiaan voi halutessaan sparrata Zinen toimituksen ”kirjoittajapiirissä” tai niihin voi saada yksityistä palautetta Zinen päätoimittajalta Hannalta tai toimituspäälliköltä Mimmulta, jotka ovat molemmat tekstin ammattilaisia hieman erilaisista kulmista. Toimimme vapaaehtoisvoimin, mutta tällä hetkellä pystymme korvaamaan Zinessä julkaistut sisällöt nimellisellä palkkiolla Kansan Sivistysrahaston Tarha Halosen rahaston ansiosta.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta

Sinun ei tarvitse olla ammattilainen eikä ylipäätään omata kokemusta mediatyöstä – saat tarvitsemasi määrän apua myös tekstien editointiin. Valitettavasti mahdollisuutta kovin syväluotaavaan visuaalisen tai esimerkiksi audio-puolen ohjaukseen meillä ei tällä hetkellä vielä ole, mutta pyrimme kehittämään tilannetta paremmaksi siltäkin osin. 

Osallistumisedellytykset

Toimituksessa ja kaikessa lehden sisällössä noudatetaan Loukon turvallisemman tilan periaatteita, joihin sisältyy oletus oman aseman ja etuoikeuksien ymmärtämisestä sekä esimerkiksi siitä, ettemme tee oletuksia toistemme tai haastateltaviemme sukupuolesta, seksuaalisuudesta, suhdestatuksesta, varallisuudesta, toimintakyvystä tai ylipäätään mistään henkilökohtaisesta ominaisuudesta. Zinen tekijöihin ja lukijoihin kuuluu monenlaisiin marginalisoituihin ryhmiin lukeutuvia ihmisiä, joten oletamme kaikkien toimintaamme osallistuvien haluavan huomioida muut ihmiset ja kohdella toisia kunnioittavasti. Toimintaan osallistumisen tulee olla kaikille kivaa ja inspiroivaa!

Kaikkea ei tietenkään tarvitse eikä voi osata tai tietää valmiiksi, mutta edellytämme kaikilla toimintaamme osallistuvilla olevan halua ja kykyä korjata omaa mahdollisesti ongelmallista käytöstään tai kielenkäyttöään. Asiat käymme läpi hyvässä hengessä keskustelemalla, emme syytellen tai henkilökohtaisuuksiin menemällä. Korjaamme ja opastamme toisiamme tarpeen mukaan, mutta emme nöyryytä tai pyri sivuuttamaan kenenkään kokemusta tai tunnetta.

Halu tehdä ja oppia siis riittää – meillä kaikilla on opittavaa toisiltamme!

Kuinka siis pääsen mukaan?

Laita viestiä Hannalle, jonka yhteystiedot löydät täältä. Kerro hieman itsestäsi; minkälaisen sisällön tekemisestä olisit kiinnostunut ja millä tavalla mieluiten ”työskentelet”?

Voit myös vain tulla kirjoittajatapaamisiimme, joiden ajankohdat ilmoitetaan Alakulttuurikeskus Loukon kalenterissa (pääset sinne tästä) sekä Loukko Zinen omissa sosiaalisen median kanavissa, eli tällä Facebook-seinällä sekä Instagram-kanavallamme, jonka avaamme piakkoin.