Loukko Zine on feministinen, sitoutumaton ja epäkaupallinen verkkomedia

Tervetuloa uusitun Loukko Zinen ääreen!

Loukko Zine on ollut olemassa yhtä kauan kuin muukin Alakulttuurikeskus Loukon toiminta – itse asiassa se taidettiin avata jo ennen ensimmäistäkään Loukon tapahtuma vuonna 2017. Pitkään olemme kuitenkin joutuneet priorisoimaan Loukon päivittäis- ja tapahtumatoiminnan käynnistämisen ja vakiinnuttamisen. Nyt alakulttuurikeskus on pystyssä Castreninkadulla ja Zine vihdoin omana sivustonaan. Tervetuloa siis tutustumaan jo olemassaolevaan sekä tulevaan sisältöömme ja mieluusti myös osallistumaan median tekemiseen ja kehittämiseen!

Loukko Zineä pyörittää pieni, jatkuvassa muutoksessa oleva ryhmä vapaaehtoisia kirjoittajia. Päätoimittajana vastaan julkaisupäätöksistä ja lehden yleisestä linjasta, mutta toivon Zinen muovautuvan kulloistenkin tekijöidensä näköiseksi. 

Vaikka Zine on diy-media (emme edellytä ammattilaisuutta tai edes kokemusta minkään median tekemisestä), itselleni ammattitoimittajana on tärkeää noudattaa sisällöissämme journalistien eettistä ohjeistusta ja pyrkiä mahdollisimman korkeaan tasoon. Yhtä paljon vaakakupissa painavat vahva pyrkimys inklusiivisuuteen sekä ylipäätään toimintamme ja sisältöjemme feministisyys. Tämän vuoksi käytämme tarpeen mukaan esimerkiksi sisältöhuomautuksia ja julkaisemme uutta materiaalia niin paineettomasti kuin mahdollista; Zinen tekemiseen osallistuminen ei saisi olla suorittamista, vaan jokainen voi tehdä sitä oman jaksamisensa ja pystymisensä mukaan. Emme siis jatkossakaan lupaa säännöllistä julkaisutahtia tai juuri mitään muutakaan!

Toivotamme kaikki kiinnostuneet mukaan Zinen tekemiseen!

Loukko Zinen tekemiseen voi osallistua itselleen sopivalla tavalla ja intensiteetillä: kertaluontoisella sisällöllä tai säännöllisemmin, etänä tai tulemalla paikalle ”kirjoittajapiiriimme”, jossa annamme toisillemme palautetta ideoista tai jo valmiimmasta tekstistä. Näihin tapaamisiin voi osallistua myös vain kuuntelemalla ilman painetta palautteen antamisen pakosta sekä ilman uutta ideaa tai tekstiä. Yhteisen pöydän ympärille kerääntyminen tuottaa usein paljon uusia ideoita ja näkökulmia, joita voi innostuessaan lähteä edistämään. Myös meille jo pidempään toiminnassa olleille uusista aivoista on suuri apu! Ilmoitamme jatkossa tapaamiset sekä Loukon kalenterissa että somekanavillamme.

”Loukko Zinen ideana on tarjota julkaisualusta mahdollisimman monenlaisille tekijöille!”

Tällä hetkellä Loukko Zine sisältää melko perinteisiä journalistisia tekstejä; kolumneja, artikkeleita ja arvioita. Näkisin mielelläni sen kasvavan, jopa rönsyävän, monimediaiseksi kokonaisuudeksi, joka voi kattaa muutakin kuin toimituksellista tekstisisältöä. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sarjakuvia, videosisältöä, valokuvaa, podcasteja ja fiktiivisiä teoksia.

Toivon siis ihmisten innostuvan tarjoamaan ideoitaan tai jo valmiimpia tuotoksiaan matalalla kynnyksellä – ideana on nimenomaan tarjota julkaisualusta mahdollisimman monenlaisille tekijöille! Lisätietoa osallistumisesta ja sen edellytyksistä löydät täältä.

Kehitämme sivustoa pikkuhiljaa käytössä olevan ajan ja osaamisen  puitteissa. Otamme mielellämme vastaan kehitysideoita ja palautetta! Niitä sekä juttuvinkkejä voi lähettää osoitteeseen toimitus@loukkozine.fi.

Koska kyseessä kuitenkin on vapaaehtoistoiminta, toivomme kaikkien ymmärtävän, että resurssimme täysin reaalisaikaiseen reagointiin ovat rajalliset. Mukaan tekijäryhmään mahtuisikin mieluusti myös organisointiin, viestintään ja esimerkiksi somekanavien päivittämiseen keskittyviä tyyppejä. 😉

Tervetuloa siis Loukko Zinen pariin juuri itsellesi sopivalla tavalla!

Hanna Räty
Päätoimittaja