Info

LoukkoZine on Alakulttuurikeskus Loukon ohessa pyörivä feministinen, puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton verkkomedia. Loukon muuhun toimintaan pääset tutustumaan tarkemmin tästä.

Loukko Zinen toimitus on orgaaninen joukko ihmisiä, joita yhdistää kiinnostus yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja taiteisiin. Toimitus kokoontuu Loukon tiloissa säännöllisen epäsäännöllisenä ”kirjoittajapiirinä”, jossa Zinen juttuja edistetään yhdessä keskustelemalla. Fyysinen läsnäolo ei ole kuitenkaan edellytys Zinen tekemiseen osallistumiselle.

Miten mukaan?

Zinen tekemiseen voi osallistua kertaluontoisesti tai säännöllisemmin sekä etänä tai tapaamisissa käymällä. Jos olet kiinnostunut Zinen toiminnasta, saat tästä lisätietoja osallistumisesta.

Zine on vapaa suorittamisesta, meriiteistä, titteleistä sekä tuotesijoittelusta.

Historia

Loukko Zine perustettiin vuonna 2017, samalla kun muutakin Loukon toimintaa käynnistettiin. Media oli tuolloin vanhalla osoitteellaan mukana Suomi 100 -juhlavuodessa. Sittemmin Zine on pyörinyt Alakulttuurikeskus Loukon sivujen yhteydessä aina näihin päiviin asti. Kesäkuussa 2020 Loukko Zine kasvoi omaksi sivustokseen, jota selailet parhaillaan.

Zinen alkuperäinen ja edelleen kantava ajatus on ollut tarjota väylä ja mahdollisuus juttunäytteisiin sekä ylipäätään oman sanottavan julkaisuun mediatyöstä, yhteiskunnallisista teemoista tai kulttuurista ja taiteista kiinnostuneille nuorille ja esimerkiksi osatyökykyisille ihmisille. Arvopohjamme ja toimintatapamme ovat alusta saakka olleet vahvasti feministisiä ja mahdollisimman inklusiivisia, ja toivomme onnistuvamme jatkossa madaltamaan osallistumiskynnystä entisestään.