Aftermath-näyttelyssä pohditaan seksuaalista minää

Kymenlaaksolaiset taiteilijat Lotta Tilli ja Nora Nieminen käsittelevät Loukko Gallerian yhteisnäyttelyssään seksuaalisuutta ja kehoa sekä näiden molempien rajoja. ”Nämä teemat ovat tärkeitä pohdittavaksi ihan jokaiselle”, he sanovat.

Nora Niemisen (s. 1992) ja Lotta Tillin (s. 1992) yhteisnäyttely Aftermath käsittelee harmaita alueita, seksuaalista minää ja vanhojen kokemusten aiheuttamia tunnetiloja. Kaksikko haluaa nostaa pinnalle muun muassa sellaisia kysymyksiä, kuten millä tavoin menneet seksuaaliset kokemukset vaikuttavat omaan kehonkuvaan ja ajatuksiin? Millä keinoin näihin asioihin voi vaikuttaa? Minkälainen huomio on hyväksyttävää, ja missä menee raja? Kenellä on vastuu, ja miten se koetaan? ”Oman seksuaalisen minän käsittäminen on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia, ja omat rajat olisi hyväksi oppia ymmärtämään”, taiteilijat miettivät.

Minkälainen huomio on hyväksyttävää, ja missä menee raja?

Tilli ja Nieminen olivat miettineet yhteistä projektia jo hetken, ja näyttelyn teema valikoitui eräänä kauniina
päivänä kahvikupposten äärellä. ”Keskustelimme aihealueeseen liittyvistä asioista ja omista kokemuksistamme sekä yhteiskunnan luomista paineista. Koemme teeman tärkeäksi niin henkilökohtaisella kuin yhteiskunnallisella tasolla.”

Nora Nieminen ja Lotta Tilli teostensa edessä Loukossa

Kumpikin taiteilija on työstänyt teoksiaan yhdessä sovitun teeman alla itsenäisesti, omalla henkilökohtaisella tasollaan. Nieminen on toteuttanut osuutensa kollaasitekniikalla, Tilli taas itselleen luontevalla tavalla eli maalaamalla. Akvarelleihinsa hän on sekoittanut harkitusti myös piirtotekniikkaa.

Lotta Tilli ja Nora Nieminen

Lotta Tilli (synt.1992) on taidemaalausta ja graafista suunnittelua opiskellut kuva-artesaani Myllykoskelta.
Hän opiskelee parhaillaan kuvataiteilijan ammattitutkintoa Saimaan ammattikorkeakoulussa. Nora Nieminen (synt. 1992) on opiskellut kuvataidetta Lontoossa parin vuoden ajan. Niemisen kiinnostus on tällä hetkellä ennen kaikkea valokuvauksessa.

Lotta Tilli / Nora Nieminen – Aftermath Alakulttuurikeskus Loukossa 4.-30.11.2019 / Castreninkatu 7 / Avoinna ti-to klo 12-18 ja viikonloppuisin tapahtumien aukioloaikojen mukaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *